Saxtips

saxarTycker du det är trögt att klippa i tyg?
Tuggar sig saxen igenom tyget?
Det beror troligtvis på att du använder en
sax som du har klippt papper med. Att klippa i papper med en tygsax är BIG No-No eftersom pappret gör saxen slö.

Ska du ägna dig åt sömnad behöver du ha en bra tygsax. Den behöver inte kosta en hel månadslön men det brukar löna sig att lägga några kronor extra. Jag tycker att Fiskars har både bra och prisvärda tygsaxar men saxvalet är både en smaksak och en kostnadsfråga. När din sax börjar bli slö kan du lämna in den till en knivslipare eller en symaskinsbutik och få den slipad. Observera att det finns saxar för både höger- och vänsterhänta.

tygsax

Förutom en tygsax är det bra att ha en liten vass sax för att klippa trådar, hack och att trimma sömsmånen med. Den här saxen får inte heller användas till papper.

Det kan hända att du även behöver en papperssax när du syr, om du ska klippa ut mönster till exempel. Det går bra med en helt vanlig sax men den bör inte vara för liten.

Du kan hitta saxar på olika ställen, allt från tyg- och sybehörsbutiker till Clas Ohlsson. Hos Bibbis Textil kan du hitta många olika typer av saxar och sybehör. Läs mer här >>

Se till att förvara dina tygsaxar oåtkomlig för barn och andra klåfingriga personer som tror att en sax är en sax. Det är inte alla som förstår vilken dyrgrip en tygsax är.

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s