Nu har vi sy-lanat

Nu har jag arrangerat mitt första sy-lan och jag måste säga att det var en fantastisk upplevelse som jag vill uppleva många gånger. Det här var första, men absolut inte sista, gången.

20 sygalna personer med olika förkunskaper samlades och delade med sig av både sin glädje och sin kunskap. Några hade med sig 1 symaskin, de flesta hade med sig 2 symaskiner och flera hade tom. med sig 3 symaskiner. Och tyger – kilovis med tyger!
symaskiner

Vi som sysslar med sömnad vet att man aldrig kan få för mycket tyger. Eller sybehör. Jag hade bjudit in en tygaffär till sy-lanet och de hade med sig massvis med tyger till oss. En del tog slut redan på lördagen men som tur var så fyllde de på med nya tyger till söndagen. Phew!!
tyger

Vi började sy på lördagen klockan 9.00 och gjorde endast uppehåll för fika, lunch och middag. De sista slutade sy vid 2.30 på lördagsnatten. På söndagsmorgonen startade vi 8.30. Man behöver en hel del energi för att hålla ångan uppe så många timmar. Ibland kan en fika innebära en kopp kaffe – det funkar inte på ett sy-lan. Här behövs kakor.

Med oss på lanet hade vi en symaskinsaffär som demonstrerade symaskiner, visade olika pressarfötter och lärde oss en hel del tips och trix. De hade med sig en kille som servade våra symaskiner och han hade verkligen att göra. Det känns skönt att kunna få tillbaka sin maskin redan samma dag, när man lämnar in den för service i en butik kan det ta en vecka innan man får tillbaka den = katastrof.
greger-demo

Deltagarna hade förberett sig på olika sätt innan sy-lanet, inte genom att jogga eller äta nyttigt, snarare genom att beställa/plocka fram/rita mönster och klippa ut i tyg. När man har en hel helg på sig att sy är planering och förberedelser A och O om man ska kunna utnyttja tiden till att sy så mycket som möjligt. Ordning och reda är en annan sak som sparar tid.
trådar

Det här är en del av allt som producerades under helgen, den som var effektivast lyckades åstadkomma ca 12 plagg. Ganska imponerande tycker jag!

producerat3

Mitt nästa sy-lan ska jag arrangera i Stockholm i början av november. Men jag är redan sugen på ett nytt sy-lan i Malmö.

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s