Photoshoots & Modevisningar

Linn Widén, designer, stylist och grundare av LINNfashion berättar idag om Photoshoots & Modevisningar.

Några riktiga höjdpunkter i mitt arbete är photoshoots och modevisningar. Det är stunder då jag känner mig som mest levande i mitt kreativa arbete. Ofta innebär en photoshoot ett avslut på en process där designen och konstruktionen av plagget är avslutat. Nästa steg är marknadsföring och lansering.

Photoshoots

En photoshoot innebär väldigt mycket planering innan själva plåtningen. Många icke insatta människor tror att det bara är att ”ta några bilder” men sanningen är att det är många bitar som måste klaffa för att du i slutändan ska kunna få ett användbart material.

Grunden är att hitta ett bra team att arbeta med. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och levererar så bra de kan då det ofta blir stressigt och oförutsedda saker inträffar. Ett team består av allt från assistenter som ordnar med kaffe till makeUp-artister, hårstylister, modeller, kostymassistent och själva fotografen och dens assistenter. Därför är det viktigt att omge sig med människor som har förståelse för processen och ett personligt driv när beslut måste fattas.

En modevisning ter sig annorlunda på så sätt att allting är live och man har en publik att ta med i beräkningen. Förberedelserna liknar processen som till en photoshoot men inkluderar en koreografi som man har förberett. Jag föredrar att väva in en story i mina visningar, vilket såklart innebär en del extraarbete. Om det blir problem under en visning så är det oftast med tekniken enligt min erfarenhet. Oftast får man inte möjlighet till genrep med tekniken som ska användas under showen, detta innebär att det som du har förberett kanske inte kan synkas till den aktuella tekniken och man måste finna nödlösningar. Här är det extra viktigt att man har en människa med professionell bakgrund som hanterar ljud och ljus.

Modell_Kelly_Sucio

 

Modell_Dani_Linn_Andersson

 

Modell_Juznur_Siuleymanova

Energikick DeLuxe är att få se min design i olika typer av media samt att människor bär mina plagg i olika sammanhang. Jag känner mig verkligen tacksam över de möjligheter som jag har fått och över de människor som jag har möjlighet att samarbeta med. Man är aldrig starkare än sin svagaste länk och man behöver andra människor för att själv kunna leverera.

Jag avslutar med ett av mina favoritcitat som verkligen visar på att det finns olika tider i ett projekt som kräver olika insatser; ”If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.


Videon visar hur vi arbetade under en photoshoot med hästar av rasen Frieser. Jens C Hilner är fotograf och det krävdes mycket tålamod då dessa kraftfulla hästar inte alltid är så lätta att hantera. Som tur var hade vi med oss Lennart Persson, ägare till hästarna som hjälpte oss att hålla pli på dem. Modellen Sofie Ohlsson gjorde ett superjobb och vi njöt alla av en dag på landet.



Hotell Savoy i Malmö bjuder på vackra salar och rum för en photoshoot. Här arbetar vi med bilder till en webshop.

MakeUp-artisterna kommer från Drottning Blanka i Helsingborg.
Modellerna är från Sweden Models och Epic People.
Smycken: Thomas Sabo.
Fotograf: Bengt Juliusson.



Modevisning under Årets Julmässa på uppdrag av Relations for Business. Jag har glädjen att arbeta med många olika Malmöprofiler, så som Christina Nilsson, Susanne Rydeström, Isabell Rydberg och Maria Popko som du ser här på catwalken. Kavajerna som visas kommer att säljas i en webshop till hösten men går redan nu att beställa via www.linnclothing.se

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s