Min toile

Det mönster jag använder är ett gammalt vintagemönster som redan var utklippt och hopvikt. För att bli av med vecken i pappret kan man pressa mönsterdelarna med strykjärn. Testa först på en liten hörna och använd pressduk för säkerhets skull.

pressa

pressa2

När jag ritar av mönsterdelarna använder jag byggplast, det är enkelt att se igenom, tar liten plats och det är lätt att nåla i och tejpa på. Jag hade ingen permanent penna så jag fick använda en bläckpenna, men jag ska definitivt inhandla en permanent penna!

byggplast

Man tror man är så smart och duktig… Nöjd med att mitt utklippta byggplast passade fint när jag höll det på kroppen framför spegeln klippte jag ut mitt mönster i lakansväv och började sy utan att prova igen. BIG Misstake! Den satt så dåligt att det inte ens gick att justera med nålar när jag hade den på mig. Jag fick justera mönstret ganska mycket eftersom det var för stort (fel storlek). Midjan stämde ganska bra, men bystmåtten var för stora. Där ser man vikten av att göra ett provplagg innan man börjar klippa och sy i det riktiga tyget!

Jag ritade och nålade så gott det gick innan jag gick till attack på mönsterdelarna en andra gång. Efter ett ihärdigt klippande, tejpande och ritande på mönstret var jag redo att sy toile nr 2. Då visade det sig att min lakansväv var slut.

Som tur var hade jag ett rutigt bomullstyg i gömmorna som fungerade utmärkt:

toile

Det behövs fortfarande några små justeringar men jag närmar mig målet – den perfekta midsommarklänningen.

Hälsningar Anna

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s