Sew along – inspiration

Under planeringen av Sewalongen sydde jag två provklänningar. En efter Emerymönstret och en liknande modell efter mitt egenkonstruerade grundliv. Detta för att undersöka skillnader i passformen, men också för att lyfta fram vilken skillnad på uttryck två olika tyger kan ge.

Sewalong_klar_klanning

Först ut har vi mönstret från Emery. Tyvärr har jag ingen bild med den på mig och jag har dessutom rest ifrån klänningen så det kommer senare. Men Diana (som jag döpt min provdocka till) är inställd efter mina mått och den passar nästan lika bra på henne som på mig. Klänningen passar mig helt perfekt och den enda ändringen jag gjorde efter min toile var att vrida bystinsnittet något för att få det att peka på min bystpunkt. Denna klänning är sydd av bomullspoplin och livet är fodrat med bomullsvoile.

 

Sewalong_Brittas_eget_moenster

Detta är mitt eget mönster, först på Diana så ni ska kunna jämföra men sen även på mig. För det är ju alltid roligare att se kläderna live! Tyget till den här klänningen är ett tunnare bomullstyg från Abu Dhabi. Istället för att ge denna en rynkad kjol gjorde jag en modell med lagda veck. Det gör att man får samma volym i kjolen men man slipper ”puffet” runt midjan som en rynkad kjol ger. Klänningen är fodrad i livet med bomullsvoile och kjolen är fodrad med acetat.

Båda klänningarna är sydda efter instruktionerna till Emerymönstret. De är riktigt bra och tydliga att följa!

Några inspirationslänkar
Har du börjat fundera på hur din klänning ska se ut än? Jag har börjat spåna på mina olika varianter. Veckorna fram till Sewalongen kommer jag dela med mig av mina tankar och planer. Titta gärna in på min Pinterest där jag samlar inpiration i två olika mappar:

Klicka här>>> För att se alla möjliga vackra klänningar för inspiration.
• Klicka här>>> För att se Emeryklänningar jag fastnat för.

Berätta gärna om dina planer i FB-gruppen så vi kan inspireras av varandra!

Hoppas vi ses här snart igen, eller på min blogg, Modestybyb.blogg.se

Hälsningar Britta

Nästa inlägg i vår sew along hittar du här: Sew along – Planera din klänning

Lämna kommentar