Karolina pluggar design i USA

Hej!
Jag heter Karolina och just nu befinner jag mig i Baltimore som ligger i Maryland i USA. Här läser jag design på en konstskola som kallas MICA, Maryland Institute College of Art.
karolina-photographer:Broy Lim

Jag ska vara här i en termin som utbytesstudent och har varit här i en månad hittills. På MICA finns kurser inom grafisk design, textil, tryck, 3D design, foto, animation, skulptur, illustration, måleri med mera. De kurser som jag läser är inom design. Det innebär att jag jobbar med mönster, bokstäver och tryck inom grafisk design, men jag gör även modeller i 3D. Vi använder datorprogram som Photoshop, Illustrator och CAD men vi jobbar mycket med papper, penna och pensel samt screenramar också så klart. Tidigare har jag jobbat med design och textil, mestadels inom stickat, nu vill jag bredda mina kunskaper och det är därför som jag har börjat plugga igen.
Brown_MICA

Det är lite annorlunda system här om man jämför med en svensk högskola, här får eleverna själva välja vilka kurser de vill läsa. Det innebär att man inte har en klass att följa utan allt och alla blandas. Jag tycker att det är bra för jag får lära mig det som jag verkligen vill! Det är mycket högt tempo och många läxor.

Att läsa allt på engelska tar ju så klart lite längre tid, och de har inte cm utan inch så det händer att det blir lite fel ibland. Men skolan och lärarna är jättebra och jag är glad att jag fick denna chans att komma hit. Jag har redan lärt mig väldigt mycket. MICA är en stor skola med många elever.
trappanmica

Baltimore är en fin stad men väldigt farlig på sina håll, det händer varje dag att jag hör polisbilar och hör folk som berättar om att det har skett rån nära skolan. Det är många vakter runt om campus för att vi ska känna oss säkra. De flesta elever bor på campus men jag bor i ett höghus ca två kvarter bort så skolan erbjuder mig att köra mig hem på kvällarna för att det är för farligt att gå själv. Vissa lektioner börjar 18.30 på kvällen och håller på till ca 23.00 vilket är helt annorlunda än den svenska skolan. Lärarna på skola är mycket duktiga och trevliga, alla jobbar med någon typ att design sidan av.
photographer: Broy Lim

Eftersom att jag har så mycket skolarbete har jag ännu inte haft tid att se så mycket av Baltimore men alla säger att det ska vara otroligt fint nere vid hamnen. Baltimore ligger nära Washington och förra helgen åkte jag och några vänner dit, det tog 40 min med tåget.
photographer: Broy Lim

Det är roligt att studera i USA jag tycker det är spännande med kultur och konsthistoria. Alla är sociala och trevliga men det som är svårast för mig är maten. Det är en annorlunda matkultur här, till lunch äter de flesta en macka orostat vitt bröd, en påse chips och en iste.photographer: Broy Lim

Det bästa med att studera här är att få se så många utställningar och bli inspirerad av andra, att resa och få nya vänner. Allt det andra är bonus.

Ha det bäst!
/ Karolina

Photographer: Broy Lim (except for photo no. 2 and 3)

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s