Sticka till festival

Jag är med i Den Motvilliga Handarbetsfalangen, vi är ett gäng kompisar som träffas med jämna mellanrum och stickar, virkar, äter gott och dricker ett glas vin. Det är alltid lika kul och inspirerande att träffas. Ibland dyker det upp projekt som vi inte kan motstå, vi har tex stickat/virkat/sytt julskyltningen till Radio P4 Malmöhus. Det blev en blandning av julkulor, tomtar, gran, gris, julbock, julstjärnor, adventsstake och paket. Det blev en annorlunda julskyltning.
julskyltning

För två år sedan firade Hemslöjden 100-årsjubileum. Detta uppmärksammades på flera håll i Sverige. I Malmö hade Malmöfestivalen och Skånes Hemslöjdsförbund ett gemensamt stickupprop; statyer, fontäner, gatuskyltar, träd och lyktstolpar stickades in i olika färger och former.

Vi i Handarbetsfalangen stickade in klotet utanför MacDonalds på Gustav Adolfs Torg. Vi inspirerades av vårt närområde och gjorde klotet till en karta över Skåne och Malmö. Med lite fantasi ser ni Amiralsgatan, Folkets Park, Pildammsparken, Kanalen, ett vindkraftverk och Möllevångstorget på bilden nedan.
klotet

I år fyller Malmös årliga festival 30 år. Om detta är något att fira eller inte råder det delade meningar. Vi i Handarbetsfalangen såg det som en möjlighet till att göra något speciellt, vi bestämde oss för att ge Optimistorkestern en ny kostym.
ooptimisterna

För tillfället har vi ingen aning om vad nästa projekt blir. Innan vi börjar med något nytt behöver vi pusta ut en stund först.

2 thoughts on “Sticka till festival

  1. Åh vad bra det blev! Attans, jag var ju nere på festivalen idag, men vände typ 20 meter från optimistorkestern. Så utomordentligt fånigt av mig!

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s